nuffnang adds

Monday, 20 February 2012

holidayyy time



okk..this planning actually just were planned on month b4 i started my first sem break..mase tu mmg aku xtwu pape la kan..then,tepon mak..mak kate..cuti sem ni,jngan join pape program coz kat uma ada kenduri..one day after that nak g bercuti g janda baik n bukit tinggi..so,pe lagi..baksis pon aku xjoin..yang ada kt fikiran that time just nak balik kg..jumpe mak n g holidayy..hihihi...after abes last paper,i7hb...tros packing brang..mlam tu gerak balik muorr...yess..that time comes!!..so,sampai uma,18hb pagi...22hb tu,uma aku ada kenduri...sempena aqiqah tok anak sedara aku n ptong jambul anak sedara aku...that time,sempat jugak aku jumpe mmber2 yang lame gler aku xjumpe..hehu..then,esok pagi..aku teros gerak ke jnda baikk..siyess..mmg penat glerr...sumpahh..sempat singgah ke r&r seremban..sarapan sat..then,singgah ke giant batu caves..beli brang tok msak2 kat sane..then..troskan perjlanan ke destinasi yang di tuju..sampai je kat lebuhraya,tngok ada signboard ke janda baik..ingat da nk sampai...rupe2nye...mak aihhhh...jauhhh kottt..dalam n terceruk dari kesesakan bunyi deruman enjin kenderaan...tapi,bile sampai je kat hawa resort...fuhh..sumpahh gua xtpu derrrr..deruan bunyi air terjun tu betol2 menghilngkan penat aku...lepas check in n punggah brang yang penoh 2 bonet kereta tu..kiteowang rehat2 jap..pas semyang,g kt air terjun..p mndi..yea!!!!!siyess..air yang sngat sejok n aliran air yang sangat2 deras...hohoho..anak sedara aku sampai menggigil terok..huhu..pas hmpir 3jam mnghabiskan mase mandi manda...naek bilik..tukar baju n rest jap..ptang plak..sesi kiteowang..ber babeque pulekkk..ptang tu..yang bakor ikan,bakor ayam,udang,sosej..sume wat tugas masing2!!..hoho..yang xlehh than..sume rentung..hilang sume rase rencah2 tu..haha..then,yang wat air..yang msak nasi..yang goyang kaki off course tuan besar n mam besar...sape lagi..mak n abah aku..hahaa!!!..da setel sume..sesi mkan plak..yang si kecik,anak sedara aku..tngah tidur..kepenatan walaupon penat mandi je...haha..ok..mlam tu plak,kteowang mkan durian kat sebelah air terjun..pehh..terbaik lahh durian dye!!!..borak2 jap..then,tdor..yang best...kat sane,mmg sejok gler...samapi kipas mmg kteowang xonn kan...terbaikk!!!...sok,pagi..awal2 kteowang da gerak balik..kteowang singgah skejap kat bukit tinggi..best gler!!!xrase mcam kat mlaysia lngsung!!!dngan bngunan yang mcm perancis....mmg best..atas bukit plak tu...first time smpai..teruja jgak lahhh..xlame sngat la kt ctu..almaklum lahh..manusia..mak aihh..mntang2 tnga cuti raye cina..berduyun2 manusia ke situ..huhu..balik tu,singgah sat ke masjik jamek kuala lumpur..opsss,pembetulan..snggah situ sbab nk beli tudung..mcam2 partern kot..mak aku yng sngat2 teruja..sume kedai di singgah..haha..mmg penat teman owang pompuan shopping ni..huhu..sepanjang bazaar tu..sume di jelajah...penat gler kaki..balik tu snggah sogo japp....jalan2 n shopping sekali...pastu...kteowang decide..nak balik atau tidor kay kl..pkir punye pkir...sampai lupe yang esok nk nyawet..so..kteowang tros balik ke muorr........fuhh..dalam kereta..aku la yang paling syokk tidor..btw,nice memory ever had..bagi korang yng cntakan kedamaian n nk bercuti tp nk kos yang rendah..pegi la situ...cantik!!!!








enjoice gmbar2 nii

ni mase benti kat r&r seremban..sempat gambo beb





No comments:

Post a Comment