nuffnang adds

Tuesday, 21 February 2012

kahwin????


sape yang xnak kahwen kan...ya..itu adalah lumrah seorang manusia..yang ingin di cintai dan mencintai..namun,jngan sampai lumrah tu jadi fitnah..dalam kehidupan sekrang ni,yang serba canggih n menghalalkan pelbagai cara semata-mata mngejar keseronokan hidup..aku xdpat nafikan yang aku juga manusia biase yng penuh dengan noda dan dosa...sebagai manusia yang waras..kite di beri akal dan nafsu...seharusnya akal mendahului setiap tindakan,percakapan mahupun nafsu kita..dalam soal couple pon,aku xdapat nafikan yang benda tu da jadi trend sekarang...namun..pernahkah kite terfikir yang syaitan itu sentiase mendampingi kita??apatah lagi di saat kite berdua bersama jantina yang berlawan...menurut http://johor.ikram.org.my yang saye terbace..menyatakan bahawa sebarang perhubungan yang tidak ke arah membina masjid dan ke arah perkahwinan...adalah di haramkan di sisi islam..ya,HARAM..jadi,bila kita cakap pasal ini,no more contradiction to deny that fact..nowadays pon,kite boleh tngok..rate2 remaja labih suke couple untuk keseronokan semata2...ingat lahh..bagi kamu wanita..wajib bagi kamu memelihara auratmu...bagi yang lelaki..tugasmu adalah untuk memelihara wanita itu dan membimbing ke arah yang lebih kebaikan..setiap yang kamu lakukan itu akan diperhitung di akhirat kelak..sesungguhnya..kecil atau besar..setiap ap yang kamu lakukan...tidak pernah terlepas dari pandngan allah....semoga allah sentiasa memelihara wanita solehah..kerana wanita solehah itu adalah sebaik-baik perhiasan..



Monday, 20 February 2012

holidayyy time



okk..this planning actually just were planned on month b4 i started my first sem break..mase tu mmg aku xtwu pape la kan..then,tepon mak..mak kate..cuti sem ni,jngan join pape program coz kat uma ada kenduri..one day after that nak g bercuti g janda baik n bukit tinggi..so,pe lagi..baksis pon aku xjoin..yang ada kt fikiran that time just nak balik kg..jumpe mak n g holidayy..hihihi...after abes last paper,i7hb...tros packing brang..mlam tu gerak balik muorr...yess..that time comes!!..so,sampai uma,18hb pagi...22hb tu,uma aku ada kenduri...sempena aqiqah tok anak sedara aku n ptong jambul anak sedara aku...that time,sempat jugak aku jumpe mmber2 yang lame gler aku xjumpe..hehu..then,esok pagi..aku teros gerak ke jnda baikk..siyess..mmg penat glerr...sumpahh..sempat singgah ke r&r seremban..sarapan sat..then,singgah ke giant batu caves..beli brang tok msak2 kat sane..then..troskan perjlanan ke destinasi yang di tuju..sampai je kat lebuhraya,tngok ada signboard ke janda baik..ingat da nk sampai...rupe2nye...mak aihhhh...jauhhh kottt..dalam n terceruk dari kesesakan bunyi deruman enjin kenderaan...tapi,bile sampai je kat hawa resort...fuhh..sumpahh gua xtpu derrrr..deruan bunyi air terjun tu betol2 menghilngkan penat aku...lepas check in n punggah brang yang penoh 2 bonet kereta tu..kiteowang rehat2 jap..pas semyang,g kt air terjun..p mndi..yea!!!!!siyess..air yang sngat sejok n aliran air yang sangat2 deras...hohoho..anak sedara aku sampai menggigil terok..huhu..pas hmpir 3jam mnghabiskan mase mandi manda...naek bilik..tukar baju n rest jap..ptang plak..sesi kiteowang..ber babeque pulekkk..ptang tu..yang bakor ikan,bakor ayam,udang,sosej..sume wat tugas masing2!!..hoho..yang xlehh than..sume rentung..hilang sume rase rencah2 tu..haha..then,yang wat air..yang msak nasi..yang goyang kaki off course tuan besar n mam besar...sape lagi..mak n abah aku..hahaa!!!..da setel sume..sesi mkan plak..yang si kecik,anak sedara aku..tngah tidur..kepenatan walaupon penat mandi je...haha..ok..mlam tu plak,kteowang mkan durian kat sebelah air terjun..pehh..terbaik lahh durian dye!!!..borak2 jap..then,tdor..yang best...kat sane,mmg sejok gler...samapi kipas mmg kteowang xonn kan...terbaikk!!!...sok,pagi..awal2 kteowang da gerak balik..kteowang singgah skejap kat bukit tinggi..best gler!!!xrase mcam kat mlaysia lngsung!!!dngan bngunan yang mcm perancis....mmg best..atas bukit plak tu...first time smpai..teruja jgak lahhh..xlame sngat la kt ctu..almaklum lahh..manusia..mak aihh..mntang2 tnga cuti raye cina..berduyun2 manusia ke situ..huhu..balik tu,singgah sat ke masjik jamek kuala lumpur..opsss,pembetulan..snggah situ sbab nk beli tudung..mcam2 partern kot..mak aku yng sngat2 teruja..sume kedai di singgah..haha..mmg penat teman owang pompuan shopping ni..huhu..sepanjang bazaar tu..sume di jelajah...penat gler kaki..balik tu snggah sogo japp....jalan2 n shopping sekali...pastu...kteowang decide..nak balik atau tidor kay kl..pkir punye pkir...sampai lupe yang esok nk nyawet..so..kteowang tros balik ke muorr........fuhh..dalam kereta..aku la yang paling syokk tidor..btw,nice memory ever had..bagi korang yng cntakan kedamaian n nk bercuti tp nk kos yang rendah..pegi la situ...cantik!!!!








enjoice gmbar2 nii

ni mase benti kat r&r seremban..sempat gambo beb





Sunday, 19 February 2012

muvie best

aku dapat cter ni sem lepas..tu pon ada mamat senior bagi kt aku...mule2 tngok,aku xleh ubah persepsi aku..cerite cmni dah selalu di hidangkan buat tatapan kita kat tv2 seluruh negara..pompuan yang hodoh,itam,pkai braces..then nk jadi cntik..terlalu clishe..tapi2 lame2 tngok..aku jumpe something..yess..jlan cerite yang sngat2 lain...ok...aku knalkan dulu pelakon2 dye..hero n heroin dye dulu..okk



                                          
name minah ni pimchanok luevisadpaibul..play a role as "nam"...cute gler derrrr


















ok...ni plak hero dye yng jambu gler....
name dye mario maurer which play a role as
"p'shone"







ok..cter ni bermule bile si nam ni syok kat p'shone..tapi si p'shone ni.sngat2 hensem sampai jadi kegilaan kat sekolah dye..terutamanya pompuan2 gedik la kan...yang si nam ni plak,hodoh gler...so,si kwan2 nam ni mule mlncarkan misi untuk tlong nam ni jadi cntik..shnggakan si nam ni snggup cube are yang di sarankan dalam buku 9petua cinta...nam ni sanggup wat pe je..sampai sanggup transform diri dye....



korang tngok..gorgeous gler minah ni...dulu hitam glerrr..hahaha


then,si nam ni sanggup berubah sampai jadi cmni semata2 tok shone tu perasan yang dye sngat2 suke kt shone..yg si shone ni plak,dye suke nam,tp ego yg tebal mmbuatkan dye jadi segan n xmao luahkan pe yang dye rase...sampaikan shone tu bwak kamera ke hulu hilir..semate2 nk amek gmbar si nam tu...hahaha...tapi masalahnye..kelu lidah nk meluahkan...sampai la bile dyeowang nk abes skola..then,si nam ni meluahkan perasaan dye..coz,dye akan ke america tok ikot bpak dye...tp time tu shone da ad pakwe..mmg sedihhhh gler..haha..kakak ak tngok smpai ngis woo...rupe2nya..si shone tu ad wat collection sume gambo2 yng dye capture tntng nam...b4 nam g america,dye letak gambo tu kat dpan pintu uma nam..then,after 9years kt america,nam pon balik..that time,shone da xjadik football player..tp jadi photographer spenoh mase..nam plak...da jadi pereka fesyen.......last sekali................




 walaupon dah lame kat america..tapi cinte nam tetap kat shone..hahahaha
actually,kite kna letak cinta tu sbagai suatu yg positif...mcam yg nam lakukan..cinta telah byk merubah dye dari pelbgai sudut..so,kite nilai lah cinta kite....
sekiannn...